Iti place sosul pesto dar l-ai mancat mereu in oras si niciodata pregatit acasa? Sau dimpotriva, nu ai incercat niciodata acest sos cu mult busuioc? Noi iti spunem cum se face reteta sos pesto, in maximum 10 minute!

Istoria sosului pesto

Pesto este un sos 100% italienesc, dar care a fost preluat si reinterpretat si in alte tari. Este intens folosit in restaurantele din Italia si Franta, iar in cele din Romania a patruns de cativa ani, destul de timid insa. Varianta de sos pesto cea mai cunoscuta a aparut in urma cu cateva sute de ani in orasul Genoa, din nordul Italiei, si presupune un amestec de busuioc, usturoi, diferite tipuri de branza si alte cateva mici ingrediente pe care le vei afla de mai jos.

Sosul pesto mai este numit si Pesto alla Genovese, iar bucatarii din Italia sunt atat de mandri de sosul lor incat au creat un campionat in care se vaneaza cea mai buna reteta de sos pesto.

reteta sos pesto | sos pesto

Reteta sos pesto

DA, exista un campionat mondial al sosului pesto, Genoa Pesto World Championship, unde bucatari din intreaga lume se intrec pentru a fi desemnati posesori ai celui mai bun sos pesto din lume! Graffiti Urban Food iti dezvaluie reteta castigatoare a campionatului din 2013!

Ingrediente:

  • 3-4 buchete de busuioc din Genova (in Romania te poti rezuma la 25 grame frunze de busuioc romanesc)
  • 30 gr (aprox 2 linguri) muguri de pin
  • 50 gr parmezan ras
  • 30 gr branza Pecorino rasa
  • 1-2 catei de usturoi (dupa gust)
  • 10 gr sare grunjoasa
  • 50 ml ulei de masline

Cum faci sosul pesto

Inainte de toate, trebuie sa tii cont de doua lucruri: unu – sa ai un mojar si un pistil, doi – sa te misti foarte repede ca sa nu oxideze ingredientele.

1. Spala frunzele de busuioc in apa rece si usuca-le pe un prosop, tapetand, fara sa le freci.
2. Zdrobeste mugurii de pin si cateii de usturoi in mojar apasand pana cand devin o pasta.
3. Adauga sarea si frunzele de busuioc, putin cate putin, amestecand pana se omogenizeaza.
4. Adauga parmezanul si branza, amestecand pana cand le incorporezi foarte bine in pasta.
5. Pune uleiul de masline, amestecand incet pe masura ce torni putin cate putin.

Sosul este gata! Daca ti se pare ca a iesit prea moale sau prea uleios, adauga putin parmezan sau pecorino in plus!

Iti recomandam sosul pesto in special cu paste, insa se potriveste si cu anumite preparate pe baza de cartofi sau carne de vita. Il poti incerca si pe bruschete.
In meniul Graffiti Urban Food gasesti sos pesto in urmatoarele preparate: Tris di Pasta si Pui Caprese.

 

POFTA BUNA!

ZONE DE LIVRARE

Zona 1 - Comanda minima 30 lei:

Drumul Taberei , Razoare , Ghencea , Drumul Sarii , Prelungirea Ghencea (pana la Valea Oltului Bd. Timisoara, Iuliu Maniu (De la Pacii la Leu).

Zona 2 - Comanda minima de 60 Lei:

Cotroceni, Grozavesti, Eroilor, Rosu, Crangasi, Iuliu Maniu (de la Pacii la Autostrada), Prelungirea Ghencea (de la Valea Oltului la Cartierul Latin ), Rahova

Zona 3 - Comanda minima 200 Lei:

Distanta de maxim 5-6 km de locatia noastra, in functie de disponibilitatea de livrare .

PROGRAM DE LUCRU

LUNI 10:00 - 23:00
MARTI 10:00 - 23:00
MIERCURI 10:00 - 23:00
JOI 10:00 - 23:00
VINERI 10:00 - 23:00
SAMBATA 10:00 - 23:00
DUMINICA 10:00 - 23:00

MODALITATI DE PLATA

Comenzile se platesc cu numerar sau cu card bancar. Totodata, primim si bonuri de masa sau tichete cadou.

In momentul realizarii comenzii trebuie specificat ca se doreste plata cu cardul. In caz contrar comanda se plateste cu numerar.

Plata cu cardul se poate face si in locatia noastra:
Str. Brasov nr.16, Sector 6, Bucuresti

La cerere eliberam si factura fiscala.

GRAFFITI URBAN FOOD ANGAJEAZA!

Iti place sa lucrezi cu si pentru oameni?
Vrei sa faci parte din echipa Graffiti??
Trimite-ne CV-ul tau!

Ai o intrebare sau o sugestie pentru noi? Vrei sa afli cum iti pregatim mancarea preferata sau ai nevoie de sprijinul nostru in organizarea unui eveniment important pentru tine? Contacteaza-ne!


Adresa: Str. Brasov nr.16, Sector 6, Bucuresti

Telefoane: 031/ 9888 / 0749.433.433 / 0733.695.443 / 0769.180.180 /